Studijsko snimanje Nacionalovih pojačanja

February 10, 2017  •  Leave a Comment

Za zagrebački futsal klub Nacional obavio sam studijsko snimanje igrača koji su pojačali klub ovu zimu. Došli su vratar Carlos Espindola i igrači Dario Šestić, Slobodan Rajčević i Tino Čirjak. Upravo sam spomenute igrače snimao u dvorani Sutinska vrela, točnije ispred dvorane nakon treninga Nacionala. Tijekom snimanja puno mi je pomogla i asistentica, a cijelo je snimanje prošlo bez ikakvih problema. Fotografije koje su pred vama zapravo predstavljaju samo dio priče, jer je moj zadatak bio da na najbolji mogući način isporučim fotografije isključivo na bijeloj pozadini, a klupski grafičar Dario Oreč potom je preuzeo stvari u svoje ruke po pitanju pripreme vizuala i ostalih materijala. Snimanje smo obavili u dvije garniture dresova, a klijent je bio više nego zadovoljan fotografijama, što je najvažnije u cijeloj priči.

Foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com

U roku od oko sat vremena smo postavili cijeli studio. Želio sam dobiti određenu dinamiku po pitanju svjetla i zadovoljan sam krajnjim rezultatom. Što se tiče samih postavki, ispod možete vidjeti u grafikonu kako je točno izgledalo. Fotoaparat koji sam koristio bio je Sony a99, uz objektiv Zeiss 135 mm f/1.8. Na fotić je bio spojen Phottix Odin sustav zahvaljujući kojem sam aktivirao sva svjetla. Stavio sam na nosače za pozadinu čistu bijelu pozadinu, a desno i lijevo na udaljenosti od metra do dva postavio sam dvije Multiblitz studijske glave od 200 Ws. Igrači su bili udaljeni od pozadine oko 4-5 metara, a desno od njih smjestio sam beauty dish koji je bio visoko pozicioniran i usmjeren prema dolje.

Postoje razni svjetlosni modifikatori, ali za beauty dish sam se u ovom slučaju odlučio iz razloga što je on dosta sretno rješenje kada su u pitanju portretne i modne fotografije, što i njegovo ime govori. Posebno se može primijetiti trend njegovog korištenja kod snimanja sportaša. Beauty dish proizvodi fokusirano svjetlo, a treba reći i da daje više kontrastno u odnosu na softbox i slične svjetlosne modifikatore. Omjer kontrasta i mekoće kod beauty disha upravo je ono što sam i želio primijeniti na igračima Nacionala. Sve ovo najbolje vidite ako se subjekt nalazi relativno blizu, ako ga udaljite, onda i nema pravog efekta. Na lijevoj strani iza igrača postavio sam i jednu bljeskalicu u kojoj je bio grid kako bih dobio samo jedan usmjeren snop svjetla, a s njim sam išao na to da dobijem na drugoj strani lica malo dramatike i igre sa sjenama. U nekim sam slučajevima koristio i dosvjetljivač kako bih popunio sjene koje je stvorio beauty dish ispod vrata, očiju i slično. Sada kada sam napisao sve navedeno, pogledajte i rezultate u nastavku. :)


Comments

No comments posted.
Loading...

Subscribe
RSS