Interijer poliklinike Apnea

March 28, 2014  •  Leave a Comment
U zagrebačkoj Radničkoj cesti 57 nedavno je otvorena poliklinika Apnea. Ona je prva poliklinika s dnevnom bolnicom za dijagnosticiranje, liječenje i praćenje pulmoloških i gastroenteroloških bolesnika. Ravnatelj poliklinike je Tomislav Brkić. Meni je pripala čast da radim za polikliniku i fotografiram interijer i osoblje. Fotografije će biti korištene na njihovoj službenoj internetskoj stranici.
 
 
Sami posao sam rasporedio u dva dijela. Prvo je obavljeno fotografiranje interijera, a tjedan dana poslije su fotografirani zaposlenici. Kod interijera sam se u najvećoj mjeri fokusirao na prirodno svjetlo, kojeg je bilo u velikoj mjeri. Koristio sam malo i umjetnog svjetla, da dosvijetlim neke dijelove i poslije u postprodukciji sve složim u jednu cjelinu. Želio sam da dijelovi fotografija budu malo preeksponirani, odnosno, da se ističe bjelina koja u ovom slučaju simbolizira čistoću, sterilnost... Problem kod interijera bio je, u najvećoj mjeri, omalen prostor u prostorijama. Dok je kod osoblja u puno većoj mjeri korišteno umjetno svjetlo.
 
 
Jedan od poznatijih fotografa interijera u svijetu je Mike Kelley. Njegove su fotografije zapanjujuće. Od običnog interijera stvara savršen. Nekako su mi u glavi uvijek njegove ideje kod fotografiranja interijera, ali ne volim pretjerivati s obradom. Stoga je kod fotografiranja poliklinike uloženo puno u obradu fotografija, ali ne toliko da taj prostor postane neprepoznatljiv. 
 
 
- U Poliklinici Apnea cilj nam je pružiti vam najbolju medicinsku uslugu pomoću uređaja vrhunske tehnologije, a sve to uz naš profesionalni tim liječnika specijalista i medicinskih sestara. U najkraćem roku obavite pretrage kao što su: kardiološki pregled, ultrazvuk, spirometrija, color doppler arterija i vena, gastroskopija, rektoskopija, kolonoskopija i provjerite da li imate OSA sindrom - kažu iz poliklinike. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments

No comments posted.
Loading...

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January February March April May June July August September October (1) November December
January February March April May (1) June July August (2) September (1) October November (1) December
January (3) February (4) March (5) April (1) May (2) June (1) July (1) August September October November December