Zabranjeno pušenje u zagrebačkoj Tvornici kulture

March 24, 2014  •  Leave a Comment

U zagrebačkoj Tvornici kulture prošlu je subotu bend Zabranjeno pušenje održao koncert povodom 30 godina obilježavanja karijere. Koncert je ujedno poslužio kao promocija posljednjeg studijskog albuma Radovi na cesti. Na slavljeničkom koncertu sam radio kao službeni fotograf benda. Došao sam sat i pol prije koncerta, pripremio opremu i sve drugo što je trebalo. Fotkati koncerte Pušenja jednostavno je neopisivo iskustvo. Veliku galeriju fotografija možete vidjeti na službenoj Facebook stranici benda.

U više od tri sata bend je ''ugurao'' brojne hitove, u kombinaciji starijih i novijih pjesama, a svatko tko se našao u Tvornici na kraju je mogao biti i više nego zadovoljan. Naime, frontmen Sejo Sexon i ekipa dali su sve od sebe da koncert bude na visokoj razini i tako je na kraju i bilo. Tome svjedoče i dva bisa.

Sami posao fotografiranja bio je jako zanimljiv, kao i uvijek. Ne postoji kutak u Tvornici iz kojeg nisam fotografirao. Rasvjeta na koncertu bila je vrlo dobra. Prekrasnom je trenutku svjedočila Tvornica kada je Sejo zamolio publiku da izvadi upaljače/mobitele ili bilo što drugo što svijetli. Tako je Tvornica utonula u mrak i jedina stvar zbog koje sam se kajao cijeli koncert je baš ta što u tom trenutku nisam bio u prostoru kod bubnjara da u kadru dobijem Seju i osvijetljenu publiku.

Od ideja koje sam imao za koncert sam neke od njih i uspio realizirati. Želio sam dobiti, između ostalog, energičnu fotku bubnjara Branka Trajkova. Na kraju sam uspio u naumu, a i druge članove benda sam želio jednako zastupiti. Ukratko, kada spajate ugodno s korisnim, rezultat ne bi smio izostati. Pogledajte fotografije s koncerta, a nadam se da će vam one barem malo dočarati atmosferu iz Tvornice.

Za kraj malo tehnikalija. Za fotkanje koncerta sam odabrao dva tijela fotoaparata: Sony A77 i Sony A99. Koristio sam i sljedeće Sony objektive: 70-200 mm f/2.8, 16-50 mm f/2.8 i 50 mm f/1.4. S tim da sam većinu koncerta koristio Sony A99.


Comments

No comments posted.
Loading...

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January February March April May June July August September October (1) November December
January February March April May (1) June July August (2) September (1) October November (1) December
January (3) February (4) March (5) April (1) May (2) June (1) July (1) August September October November December