Ooo, ljeto nam se vratilo u grad!

June 22, 2016  •  Leave a Comment

Lijepo vrijeme, automatski lijep povod za fotkanje. Ooo, ljeto nam se vratilo u grad! Pjevali su Animatori, a zadnje se dane i kalendarski vratilo. Zato vam donosim jednu sunčanu galeriju. Nakon što sam obavio posao za klijenta, odlučio sam malo fotkati gradom. Obzirom da na Dolcu nisam baš imao priliku često snimati, odlučio sam napraviti đir po njemu i pokušati snimiti neke zanimljive kadrove. Ono što sam zapravo želio jest to da ulovim ljude kako vuku robu u kolicima, na kraju sam i uspio u tome.

Postoje situacije u kojima volim koristiti samo jedan objektiv i tako se natjerati na neke stvari, pisao sam već u tome. U ovom sam slučaju odlučio na svom Sonyju a99 koristiti objektiv Sigma 35 mm f/1.4. Iskreno govoreći, objektiv je to koji svi jako hvale, a ne mogu reći da nije dobar. Svakako je dobar, posebno onda kada ga kalibrirate, barem je tako slučaj kod mene. Objektiv je koji mi to, uz još neke, skuplja paučinu doma, pa sam ga i odlučio malo ''prošetati''. Naravno da mi autofokus na njemu nije radio, ali imam već dovoljno iskustva s njima i sličnima, pa nakon što sam nariktao postavke na -5, bio je oštar poput žileta.

Kroz moje radove se jasno može vidjeti da jako volim ulične fotografije. Evo i jedna anegdota od subote. Dok sam fotkao za klijenta, dvije starije gospođe su se počele derati na mene, uz riječi da me prate već sat vremena i da idem s jedne strane na drugu, ometam ljude, a naravno da su rekle da će i zvati policiju. Ja sam im rekao da nema problema, da sam na javnoj površini, a isto tako se radujem dolasku policije. Onda su se s policije prebacile na to da će zvati gazdu, tu sam isto rekao da nema problema, neka ga zovu jer je to svejedno klijent za kojeg radim. One naravno ništa nisu vjerovale. Naravno da su se prema meni obraćale kao da sam najveće smeće. Što je najbolje od svega, te dvije gospođe nemam u nijednom kadru jer mi jednostavno nisu bile zanimljive za fotke kakve su se tražile, ali one su naravno najpametnije i idu odmah prijetiti policijom. Da se vratim malo na početak, spomenuo sam da jako volim uličnu fotografiju, ali zbog ovakvih reakcija, koje nažalost nisu rijetkost u gradu, ponekad mi se taj dio priče zgadi. Poslije sam išao na Dolac, a vidjet ćete na fotografijama gospodina s maramom na glavi. Nakon što me čisto ovako usput pitao da jel fotkam za nekoga, dok sam rekao da fotkam za sebe, samo se nasmijao i rekao da nema problema. Nasreću, takvi trenuci opet vrate vjeru u ljude u Zagrebu.


Comments

No comments posted.
Loading...

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January February March April May June July August September October (1) November December
January February March April May (1) June July August (2) September (1) October November (1) December
January (3) February (4) March (5) April (1) May (2) June (1) July (1) August September October November December