Zenfolio | Vedran Tolić | Facebook ne prikazuje fotku s linka? Evo jednostavno rješenje!

Facebook ne prikazuje fotku s linka? Evo jednostavno rješenje!

July 03, 2017  •  Leave a Comment

Ne mogu opisati koliko nekada bude frustrirajuće kada objavim odličnu galeriju, namučim se i oko teksta, a onda jedva čekam da je objavim na Facebooku. A onda se u istoj sekundi razočaram jer mi Facebook ne prikazuje ništa osim samog linka. Nema fotki, nema teksta. Ničega. Primijetio sam ovaj problem sve češće u zadnje vrijeme, prvenstveno sa svojom novom stranicom Tolić Weddings.

Kako mu doskočiti? Ako link ide samo na Facebook stranicu koju vodite, onda to i nije problem jer možete puno toga sami napraviti. Sami odaberete neku drugu fotku koja će ići, nadodate tekst. Međutim, kada ga idete linkati na svoj profil ili ako ga netko drugi ide linkati na svoj profil, onda ste u velikim problemima. To najbolje možete vidjeti na primjeru fotke iznad. Lijevo je primjer s pagea, gdje sam sve ručnu unio, a gore desno je primjer s mog profila na kojem je samo link, bez popratnog sadržaja. Jasno da će većina korisnika i izbjeći link na kojem praktički ništa i ne piše, ja prvi bih tako napravio.

Rješenje je jednostavno ako se nađete u ovakvim problemima. Odlučio sam kontaktirati Zenfolio i njihovu službu za korisnike. Odmah mi je i stigao odgovor da Zenfolio ima minimalnu kontrolu oko toga što će Facebook uzeti kao thumbnail. Dogodi se da Facebook s vremena na vrijeme uzme krive informacije i zato se ništa ne prikaže, a u nastavku možete pogledate i korake kako jednostavno riješiti ovaj problem. Puno im hvala na pomoći i odgovoru.

  • Posjetite Debugger – Facebook for Developers
  • Ubacite link s kojim imate probleme
  • Kliknete Debug
  • Facebook će onda pokazati trenutačne informacije koje ima o linku. Ovo ne mora biti u stvarnom vremenu.
  • Zato ćete i vidjeti pod ''time scraped'' kada je zadnji put zabilježena neka informacija vezana za link koji ste stavili
  • Kako bi Facebook vidio najnovije informacije, samo kliknete ''scarpe again''

Uz ove korake problem bi trebao biti riješen. Meni ovo za sada funkcionira odlično kada mi se ne prikazuju nikakve informacije na linku. Za rješenje ovog ''problema'' treba doslovno 15 sekundi, a sve odmah radi bez problema. Nadam se da bi moglo nekome pomoći ako se nađe u sličnim problemima.


Comments

No comments posted.
Loading...

Subscribe
RSS