Zenfolio | Vedran Tolić | Kako s minimalnim troškovima dobiti maksimalnu korist?

Kako s minimalnim troškovima dobiti maksimalnu korist?

March 12, 2018  •  Leave a Comment

U današnje vrijeme mnoge tvrtke svoje poslovanje prvenstveno temelje na oglašavanju po društvenim mrežama i Google kampanjama. Troše se jako veliki budžeti i najčešće sve to urodi plodom. Jedan sam od onih koji smatra da su društvene mreže prolazna stvar (točnije, imaju uspone i padove), a internetske stranice konstanta. Pritom ne mislim da će npr. Facebook nestati, ali ono što se događa unazad par godina jako je loše. Naime, doseg po objavama minimalan je, a po novom će biti i još manji. Moja FB stranica ima više od 6.500 lajkova, ali doseg je stvarno najčešće nikakav. 

Međutim, ono čemu sam okrenut u velikoj mjeri su moje dvije internetske stranice, ova i tolic-weddings.com, a na njima redovno punim sadržaj i objavljujem postove na blogu. Obzirom da obje stranice imam kod Zenfolija, onda samim time imam i početnu prednost kada je u pitanju optimizacija, tako da npr. Google dosta dobro prepoznaje sadržaje koje objavljujem. Tijekom pisanja svakog posta na blogu također jako pazim na SEO optimizaciju, ubacujem ključne riječi... Sve to u konačnici urodi plodom. Možda ne istu sekundu, ali dugoročno svakako.

Za prošlu sam godinu uložio na FB oglase možda oko 500 kuna. To su stvarno neka minimalna sredstva, a što sam dobio? Dobio sam to da sam popunio većim dijelom ovu godinu kada su u pitanju fotografiranja vjenčanja. Nije to samo rezultat oglasa, jača je bila usmena predaja kroz preporuke i slično. No, usporedbe radi, prije dvije godine sam uložio znatno veća sredstva i u principu dobio puno manje nego sada. Naravno da je tu faktor i sve veća baza fotki, ali ustvari svi moji potencijalni klijenti ništa to ne bi mogli naći da nemam dobru optimizaciju na internetskim stranicama.

Na vlastitom primjeru mogu stoga reći da je idealan način taj da uložimo maksimalan napor na službenu internetsku stranicu, da stavljamo novi sadržaj, objavljujemo postove. Sve će se to u konačnici vratiti. Naravno da je jedan od načina i taj da ulažemo znatno veća sredstva u oglašavanje, ali što onda kada odlučimo stati s kampanjama, a nismo punili sadržaj na svojim kanalima i bili previše aktivni? Sadržaj je kralj i dobro je dok je tako, pa zato uz dobar i kvalitetan sadržaj sve ide puno lakše.


Comments

No comments posted.
Loading...

Subscribe
RSS